sobota, 7 stycznia 2012

Pierś z indyka w pomarańczach

Składniki:
jedna pierś z indyka
3-4 pomarańcze (czerwone - słodkie)
1 limonka (lub cytryna)
1-2 cebule
całe suszone papryczki chilli (nie ostre)
5 ząbków czosnku

Przygotowanie:
Pierś z indyka pokroić na filety. Sok z pomarańczy i limonki wycisnąć włożyć naczynia blendera. Cebule obrać, pokroić na niezbyt duże kawałki i również umieścić w blenderze. Z papryczek usunąć nasiona i ogonek i dodać do mieszaniny. Miksować do uzyskania rzadkiej pasty. Indyka umieścić w naczyniu o wysokich ściankach, zalać lub posmarować marynatą. Marynować co najmniej przez 2 godziny, najlepiej całą noc. Następnie smażyć filety na patelni beztłuszczowej. Pod koniec smażenia dodać sos. Podawać gorące z sałatką z pomidorów, awokado i sera. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz